- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God till kaffet eller som efterrätt.
Instruktioner
- Smält smör och choklad tillsammans på svag värme
Vispa äggulorna luftiga.
Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda
mandeln och smör-chokladblandningen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten.
Häll smeten i en smord kakform.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Servera ev med vispad grädde och hallon.
- Tips 1: grädda kakan kortare tid, ca 15 min, så får du en nyttig kladdkaka!
Tips 2: Smält 20 g mörk choklad, bred den på den nygräddade kakan,
strö på kokos.
Publicerat den
4 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod! Men ännu godare om du smälter i lite mörk mintchoklad, och utesluter mandeln. Smälter i munnen, ingen tror mig när jag säger att den är bakad utan socker och mjöl!
Kan bara hålla med, den är jättegod. Gjorde den också med lite mint & lite kladdigare. Ett mycket bra alternativ om man vill hålla lågt GI. Toppen!
Hur vet man om sötningsmedlet tal värme?
En god kaka som var god att äta tillsammans med vaniljglass. Den var enkel att baka och jag kommer säkerligen att baka den igen. Dock når den ej upp till högsta betyget...då skulle den ligga på samma smaknivå som en hederlig kladdkaka och det gör den ej....enligt mig. Den är super när man går på gi.