70 tals mat recept

Laddar...
Din sökning gav 16 träffar
Biff bearnaise med vitlökstomater

Det här en verkligen en riktig god 1970 tals klassiker...och fortfarande lika god! En verklig höjdarrätt när du hade råd att gå ut och äta på restaurang på den tiden.


Hjortnäslåda

Det här är 1970-tals ostgratinerad spagettilåda som innehåller musslor eller krabba. När du vill lyxa till det, tar du både musslor och krabba och gör dubbel sats stuvning till lådan.

Provençalsk Oxfilé

Det här är sann 1970-tals mat...åt det så ofta jag kunde och det var inte ofta pga. studieplånbok i Upsala...
Supergoda hemrökta räkor - Lågk..

Rökt mat är gott, rök kräver inget extra fett och smaken lyfter. I mitten av sommaren 2010 köpte jag en rök av märket Bradley, det finns säkert många andra märken. Det här sättet att röka räkor på är ..


Gunnebodrömmar

De här frasiga drömmarna serverar man alltid på 1700-talsslottet Gunnebo, utanför Göteborg. Ibland hackar man ner citronmeliss i smeten.
Anicas fruktkaka
Anicas fruktkaka

En fruktkaka av det litet annorlunda slaget, med havregryn och litet bittermandelolja i själva degen och färsk frukt ovanpå. Kakan smakar bra med litet glass eller vispad grädde. Receptet är från ett ..
Africana med fläskfilé
Africana med fläskfilé

Denna 70-tals klassiker blir lätt hela familjens favorit. Härligt med olika tillbehör som man kan plocka med under middagen. Vill du lyxa till det kan du byta ut fläskfilén mot oxfilé. Det går också b..


Chokladtårta från Lyon
Chokladtårta från Lyon

Rikligt med choklad, rom och körsbär – detta är en riktig dröm för alla tårtälskare. I Frankrike serveras tårtan tillsammans med en kopp riktigt starkt kaffe.