Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och kokoskyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Om du tycker om het mat, använd även kärnorna på chilin.

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingfilé i 1 cm tjocka strimlor och krydda med 0,5 tsk salt. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i 6-7 minuter. Skär spetskål i breda strimlor, finstrimla morot och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök på snedden i 1 cm breda bitar. Koka ris enl anvisning på förpackningen. Skär chili i tunna skivor och lägg i stekpannan med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stor stekpanna/wok. Tillsätt kålen, paprikan och moroten och stek på hög värme i ca 7 minuter. Häll i salladslöken och stek i 2 minuter till. Vänd ner spenat i stekpannan med kycklingen och servera med grönsakswoken och riset.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 29 oktober 2011

    Testade i går, gott, men jag saknade något. Nästa gång lägger jag till asiatisk fisksås, färsk ingefära och/eller cashewnötter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.