Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

88:or godis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Gott godis. Ge bort som present inslagen i celofan med en fin rosett till Mors Dag eller när man är bortbjuden på middag. Mycket uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russin och dadlar i konjak ett par timmar. Mixa dem tillsammans med mandlar och frön tills allt finfördelats.
  2. Värmgrädden och tillsätt chokladen i bitar. Låt den smälta i grädden och rör tills det blandat sig.
  3. Tag från värmen och tillsätt den finhackade frukterna och mandlarna.
  4. Låt stå i kylen över natten så att massan stelnar. Forma kulor som rullas i krokant.

Kommentarer (1)

  • juni59 16 oktober 2009

    god blandning med alla saker i. Blev lite ändrat, tyckte inte det smakade så mycket konjak. Drog kanske för kort tid. Jag hällde i lite kahlua och det smakade mycket gott. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.