Till vardagens och festens kyckling finns många goda såser att välja bland.
Instruktioner
- Rosépepparsås:
Strö rosépepparn över kycklingen och häll vispgrädden över. Låt sedan det hela koka några minuter.
- Ananassås:
Låt ananasen rinna av väl. Blanda gräddfil och senap i en skål och rör sedan ner ananasen.
- Pepparrotsäppelmos:
Blanda äppelmos, gräddfil och pressad citron. Tillsätt de rivna pepparroten och rör om.
- Hasselnötssås:
Blanda Kesellan, mjölken och hasselnötterna i en skål. Pressa sedan ner vitlöken.
- Gräddsås med enbär:
Blanda grädde, buljong, soja och enbär i en kastrull. Låt det koka ihop utan lock i 5-10 minuter. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt det sedan koka i ytterligare 3 minuter.
- Persiljasås:
Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ihop smör och mjöl och vispa ner det i såsen. Låt det sedan koka i 3 minuter och tillsätt därefter vitpeppar, tabasco och persilja.
- Äppelsås:
Blanda gräddfil, äpple, gurka och senap. Passar utmärkt även till kycklingsallad.
- Sås till grillad kyckling:
Blanda gräddfil, chilisås, soja och tabasco i en skål. Rör sedan ner persilja och svartpeppar.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar