Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

8 goda såser till stekt och ugnsstekt kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till vardagens och festens kyckling finns många goda såser att välja bland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosépepparsås: Strö rosépepparn över kycklingen och häll vispgrädden över. Låt sedan det hela koka några minuter.
  2. Ananassås: Låt ananasen rinna av väl. Blanda gräddfil och senap i en skål och rör sedan ner ananasen.
  3. Pepparrotsäppelmos: Blanda äppelmos, gräddfil och pressad citron. Tillsätt de rivna pepparroten och rör om.
  4. Hasselnötssås: Blanda Kesellan, mjölken och hasselnötterna i en skål. Pressa sedan ner vitlöken.
  5. Gräddsås med enbär: Blanda grädde, buljong, soja och enbär i en kastrull. Låt det koka ihop utan lock i 5-10 minuter. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Låt det sedan koka i ytterligare 3 minuter.
  6. Persiljasås: Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ihop smör och mjöl och vispa ner det i såsen. Låt det sedan koka i 3 minuter och tillsätt därefter vitpeppar, tabasco och persilja.
  7. Äppelsås: Blanda gräddfil, äpple, gurka och senap. Passar utmärkt även till kycklingsallad.
  8. Sås till grillad kyckling: Blanda gräddfil, chilisås, soja och tabasco i en skål. Rör sedan ner persilja och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.