Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med sting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Konsistensen blev inte lyckad första gången, men smaksättningen var fin! Detta ska jag göra flera gånger. Ajvar, fetaost, dijonsenap, persilja och vitlök gav mersmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och mjölk, OBS får inte vara för löst, det misstaget gjorde jag första gången...
  2. Ha i hackad lök, persilja, ajvar och senap. Rör om. Ha i fetaosten i mindre bitar (jag hade lite för stora - blir nog bra om man river den grovt istället). Sist i med färsen o rör om. Stek gärna ett litet smakprov, peppra och salta från kvarnen efter smak.
  3. Skulle färsen vara för lös, ta i mera ströbröd, det blir svårt att steka annars. Jag stekte i gjutjärnspanna, och det ville liksom smula sig en del. Nästa gång blir det teflon.
  4. Efter stekningen hade jag bara i vatten i pannan o vispade ur, som sky på biffarna. Till detta funkar det med både ris och potatis. Grönsallad till och gärna en klick matyoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 21 november 2010

    <Idag gjorde jag detta igen, men körde potatis i tjocka skivor i ugnen först i en kvart ca, sen på med biffarna. På slutet toppade jag med soltorkade tomater och smulad fetaost. Himmelskt!

  • The_mama97mia 10 oktober 2011

    Idag hade jag ingen ajvar hemma, tog sambal oelek och soltorkad tomat istället, mkt god smak. Serverades med tagliatelle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.