Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarängtårta mojito

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sött, frasigt, segt och så choklad! En spännande tårta inspirerad av latinodrinken mojito med lime och mynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet. Rita två rundlar på två bakpapperklädda plåtar, ca 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
  4. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125 grader varmluft. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar 4 timmar.
  5. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten.
  6. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.