Sött, frasigt, segt och så choklad! En spännande tårta inspirerad av latinodrinken mojito med lime och mynta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
- Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet. Rita två rundlar på två bakpapperklädda plåtar, ca 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
- Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125 grader varmluft. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar 4 timmar.
- Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten.
- Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad.
Servera med extra hallon.
Publicerat den
21 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar