- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Denna festliga matjesilltårta kan du göra någon dag i förväg och garnerar den först när gästerna är i antågande. Den räcker till många och gör alltid succé hos oss.
Instruktioner
- Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor.
Smält smöret och tillsätt och kör lite till.
- Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie.
- Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite.
- Hacka lök, matjesill, dill och gräslök. Blanda med crème fraiche, gräddfil och yoghurt.
Koka äggen, hacka dem och blanda ner i smeten.
- Smaksätt med svartpeppar och hälften av sillspadet eller efter smak.
- Värm vattnet och vispa ner gelatinet så det smälter.
- Vispa ner blandningen i smeten samt tillsätt sist den röda rommen.
- Fördela smeten i formen eller formarna samt vik över plasten.
- Kyl ner i minst 3 timmar. Sväng tårtan upp och ner på en tallrik och dra bort plasten. Sväng igen och garnera efter smak.
- Gästerna kan komma.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket bra recept lyckades med gelantinpulvret vilket brukar vara svårt. Mycket god oxå.