Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Haj-Mal under lök och olivtäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En relativt ny fisk i affärernas frysdiskar är haj-mal, (Pangasius). Det är en prisvärd och bra matfisk som odlas i många länder. Den passar utmärkt till att steka, fritera, grilla eller som i det här receptet ugnspocherad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur och skär paprikan i ca ½ cm stora tärningar.
  3. Blanda paprikan med1msk olivolja och häll detta i en ugnsfast form som är lagom stor att rymma fiskfiléerna, lägg sedan i fisken med paprika under men se till att det även blir lite paprika som syns.
  4. Häll limesaften och vinet över fisken, salta.
  5. Skala lökarna och skåra samt skölj purjon noga. Strimla löken och lägg den i en kastrull, häll över vattnet och sjud under lock tills löken är mjuk och vattnet kokat in.
  6. Tillsätt honungen och låt löken bli glaserad och lite torr.
  7. Blanda ned de hackade tomaterna samt oliverna i löken, fördela sedan röran över fiskfiléerna samt strö över osten.
  8. Sätt in i ugnen ca 20-25 min beroende på hur tjocka filéer som används.
  9. Sås. Häll äggulan i en skål tillsammans med limesaft och olivoljan, kör med mixerstav eller vispa kraftigt med ballongvisp, tillsätt hackad basilika, honung och salt, fortsätt att vispa eller kör med mixern tills allt är en vackert grön sås.
  10. Servera såsen kall till fisken tillsammans med nykokt (färsk) potatis och en mixad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anette_m 16 augusti 2010

    Det var en god fisk rätt. Fick inte full pott här för det faller lite på oliverna som vissa rynkade lite på näsan åt, men kommer att göra rätten igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.