- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Enkel måltid som kan få en vanlig vardagsmiddag att kännas festlig.
Instruktioner
- Börja med att putsa till fläskfilén, ta sedan och krydda rikligt med grillkrydda och pepparmixen. Klappa in kryddorna i köttet. Hacka sedan vitlöken i små, små bitar och lägg på köttet. Lägg köttet i en form alternativt en bunke, tillslut med en plastpåse. Låt köttet vila ca en timme för att dra till sig kryddorna.
- Starta ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen och skär i passande bitar och lägg de i en ugnssäkerform som är ca 35X25 cm. Vispa pepparn och saltet med grädden och häll över potatisen, tillsätt sedan mjölken. Mjölken och grädden ska täcka potatisen.
Gratängen ska vara i ugnen ca 45-55 minuter.
- Tips; Ställ in gratängen, lägg fläskfilén på en grillform med en vanlig plåt under med aluminiumpapper för att den ska kunna droppa.
- Efter ca 15 min är det dags att stoppa in köttet. Köttet steks i ca 20-25 min. Blir köttet klart för fort kan man slå in den i aluminium och låta den tillagas så sista minuterna. Låt köttet dra i aluminiumfoliet ca 5-10 min innan servering för att den ska återfå sin saftighet.
- Servera gratängen och filén varm med en fräsch sallad.
Smaklig måltid.
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket mumsigt
ja:)