Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

* Blomkålssoppa med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.