Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Åländsk kallrökt lax mousse med svartbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Ljuvligt god förrätt till påskmiddagen.Enkel och snabb att göra samtidigt som man bra kan göra den på förhand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen med lite vatten. Koka äggen hårda. Hacka laxen , dill, rödlök och ägg. Blanda samman alla ingridienser. Skär svartbrödet. Smält gelatinbladen med lite vatten, låt svalna lite. Häll i gelatin, rör om ordentligt. Vänd ner svartbrödskuberna försiktigt. Låt stelna i kylen ungefär en timme. Kan också bra göras kvällen före. Portionera upp och garnera med dill och citron. Skär upp två Åländska svartbrödssticks och bred på smör, om så önskas.
  2. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • iidaOlofsson 11 oktober 2011

    Hur menar du med att man ska smälta gelatinbladen??

  • Lua 11 oktober 2011

    Läs på förpackning för Gelatinblad, där står det hur du ska gå till väga :-) Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.