Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad torsk med gräslökskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad färgstark sommarmåltid. Tillsammans med salladen får man en fräsch smak. Serveras med kokt färsk potatis. Här hemma uppskattas den av både vuxna och de små. En riktig sommarfavorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll hett vatten över gräslöken i en sil, pressa ur vätskan och sila. Vispa upp crème fraiche med elvisp och vänd försiktigt ner cirka ½ deciliter av den gröna vätskan. Smaka av med salt. Om man valt att bara ha 1 kruka eller knippe gräslök mixa då i 1 skiva rödlök i krämen.
  2. Blanda räkor, solroskott, rädisor, rapsolja och saften från citronen. Ångkoka fisken i en ångkoksinsats, en pastainsats eller i ett durkslag över sjudande vatten i cirka 7-10 minuter tills innertemperaturen blir 45-50 grader eller tills fisken precis vitnat.
  3. Lägg upp fisken på tallriken med räksalladen brevid. Ringla över gräslökskrämen. Dekorera med raspat citronskal. Servera med kokt färsk potatis.
  4. Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.