Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångkokta kinesiska knyten

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De här ångkokta knytena med fläskfärs är ljuvliga till grönsakssoppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg socker och jäst i en skål och häll på 2 dl varmt vatten. Blanda väl, täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats 10-15 minuter tills blandningen börjar skumma.
  2. Lägg mjölet i en stor skål och tillsätt jästblandningen och 2 msk olja och blanda till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda 5-10 minuter till en jämn och mjuk deg, tillsätt mjöl om det behövs. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på en varm plats 1-1½ timma.
  3. Hetta upp resten av oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fläskfärsen och bryn den cirka 5 minuter, smula under tiden. Tillsätt fem kryddor och fräs en minut. Tillsätt såserna och woka en minut. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Dela upp degen i tolv lika stora portioner. Forma portionerna till bollar. Platta ut bollarna, lägg på 1 msk fyllning och vik upp kanten. Nyp ihop degen med fingrarna. Täck över med handduk.
  5. Lägg knytena i en ångkokningskorg med bakplåtspapper och ångkoka cirka 15 minuter, i omgångar om det behövs, tills fluffiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.