Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Årstidens läckra kycklinggratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen skinn- och benfri. Tärna köttet i små bitar. Förbered svampen. Torkad svamp bör blötläggas i ca 30 minuter. Murklor skall förvällas 2-3 gånger i rikligt med vatten som hälls bort mellan varje gång. Sila av och spar eventuellt svampspad. Hacka eller skiva svampen. Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken med svampen. En krossad klyfta vitlök kan fräsas med. Späd med grädde till lagom tjock stuvning, lägg i hönsbuljongen och låt den smälta. vänd ner kycklingköttet och låt koka upp. Smaka av den väl eventuellt med lite vin. Ställ åt sidan att svalna.
  2. Koka blomkålen mjuk och låt den rinna av ordentligt (annars blir det mer välling än mos) kör i matberedare (med kniven) rör ner äggulorna och en skätt grädde om det behövs, salta och peppra. Klicka moset med sked i krans runt kanten på ett ugnssäkert fat. Häll den avsvalnade stuvningen på fatet. Strö riven ost över. Gratinera rätten i ugn 225 grader, ca 10 minuter eller tills den har fin färg. Bjud den med fräsch krispig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.