Instruktioner
1. Skölj och torka fiskfiléerna. Ta bort bröstbenet genom att skära ett snitt på varsida om dem, så kallad byxning.
2. SÅS: Koka samman vinäger och vin till 1 dl. Tillsätt mellangrädde, salt och peppar. Sjud sakta i ca 5 min tills drygt 3 dl återstår. Rör ut Maizena i kallt vatten. vispa ner i såsen och låt koka upp.
3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i vakteläggen. Dra kastrullen åt sidan och låt äggen ligga 4 min. Ta upp, knacka dem runt om så att skalet spricker, såola dem kalla, skala och halvera.
4. Vispa upp ägget, blanda ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vänd filéerna först i ägget och därefter i ströbrödet.
5. Hetta upp smöret i en panna och bryn filéerna gyllenbruna på medelstark värme, 2-3 min på ena sida och 1 min på andra.
6. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skölj och strimla sockerärtorna, skölj och klyfta rädisorna. Lägg grönsakerna i det kokande vattnet, koka upp, häll av vattnet och tillsätt en klick smör.
7. Skölj och torka persiljan. Nyp bort stjälkarna oc lägg ner bladen i såsen tillsammans med dragonen. Mixa såsen ljusgrönprickig med mixerstav eller i matberedare.
8. Lägg såsen som en spegel på varma tallrikar, lägg på grönsaker, en fiskfilé och 2-3 ägghalvor. Servera med nykokt pressad potatis.