Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborre med pepparrotspotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pepparrot - ljuvligt gott till nystekt abborre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
  2. Pepparrotspotatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  3. Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
  4. Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  5. Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaldo 1 september 2010

    Hejsan. I och med att jag gillar både abborre och pepparrot så måste jag prova detta recept vid tillfälla. Mvh evaldo.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.