Pepparrot - ljuvligt gott till nystekt abborre.
Instruktioner
- Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
- Pepparrotspotatis:
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
- Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning.
Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min.
Rör om någon gång under koktiden.
Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
- Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
- Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.
Publicerat den
30 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan. I och med att jag gillar både abborre och pepparrot så måste jag prova detta recept vid tillfälla. Mvh evaldo.