Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborrfilé med sötsur dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Abborre med sitt fasta och välsmakande kött är en av våra finaste och delikata fiskar. Med den klassiska sötsura smaken i dillsåsen blir denna fiskrätt gudomligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och finhacka scharlottenlöken. Fräs i smör. Häll i buljong, vitt vin och grädde och låt koka ihop till ungefär hälften. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft samt ättika och socker.
  2. Smaka av balansen mellan ättika och socker, såsen ska smaka ungefär som den man gör till dillkött. Hacka dillen och tillsätt när såsen är färdig. Varmhåll.
  3. Stek abborrfiléerna ett par minuter på varje sida i en varm panna med smör och olja. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten med en klick smör.
  4. Servera abborren med sötsur dillsås, späda morötter och kokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.