Abborre med sitt fasta och välsmakande kött är en av våra finaste och delikata fiskar. Med den klassiska sötsura smaken i dillsåsen blir denna fiskrätt gudomligt god!
Instruktioner
- Börja med såsen. Skala och finhacka scharlottenlöken. Fräs i smör. Häll i buljong, vitt vin och grädde och låt koka ihop till ungefär hälften. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft samt ättika och socker.
- Smaka av balansen mellan ättika och socker, såsen ska smaka ungefär som den man gör till dillkött. Hacka dillen och tillsätt när såsen är färdig. Varmhåll.
- Stek abborrfiléerna ett par minuter på varje sida i en varm panna med smör och olja. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten med en klick smör.
- Servera abborren med sötsur dillsås, späda morötter och kokt färskpotatis.
Publicerat den
25 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar