Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättrimmad aborre med sommarprimörer och baconcréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Abborren rimmas en kort stund för att få ett fastare fiskkött med god sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, salt och socker. Rör tills salt och socker lösts upp. Lägg i abborrfiléerna. Låt logga ca 15 minuter.
  2. Strimla baconet fint och knaperstek det i jet panna. Lägg baconet på hushållspapper och låt svalna. Ställ stekpannan åt sidan.
  3. Skär av blasten men inte ända ner på rödbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min, tills de är mjuka. Spola dem under kallt vatten och gnid av skalen. Skala eventuellt potatis och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten, lägg i morötterna efter 5 min och låt koka ytterligare ca 10 min.
  4. Blanda eller mixa bacon med ost och gräslök, krydda med salt och peppar. Lyft upp fisken ur saltlagen, torka den på hushållspapper. Hetta upp stekpannan. Lägg i smör och stek fiskfiléerna 1-3 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek.
  5. Lägg upp rotfrukter på fyra tallrikar, droppa lite citronsaft och olivolja över. Lägg på fiskfilén och baconcrémen. Garnera med salladsblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.