Abborren rimmas en kort stund för att få ett fastare fiskkött med god sälta.
Instruktioner
- Blanda vatten, salt och socker. Rör tills salt och socker lösts upp. Lägg i abborrfiléerna. Låt logga ca 15 minuter.
- Strimla baconet fint och knaperstek det i jet panna. Lägg baconet på hushållspapper och låt svalna. Ställ stekpannan åt sidan.
- Skär av blasten men inte ända ner på rödbetorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min, tills de är mjuka. Spola dem under kallt vatten och gnid av skalen. Skala eventuellt potatis och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten, lägg i morötterna efter 5 min och låt koka ytterligare ca 10 min.
- Blanda eller mixa bacon med ost och gräslök, krydda med salt och peppar. Lyft upp fisken ur saltlagen, torka den på hushållspapper. Hetta upp stekpannan. Lägg i smör och stek fiskfiléerna 1-3 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek.
- Lägg upp rotfrukter på fyra tallrikar, droppa lite citronsaft och olivolja över. Lägg på fiskfilén och baconcrémen. Garnera med salladsblad.
Publicerat den
29 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar