Pesamol är ett sätt att laga fisk i sås som kommer från västra Java.
En helstekt fisk med en sås gul av gurkmeja och en härligt smakrik kryddpaste, som först får fräsa i lite olja.
584 kalorier per portion
34 g fett
31 g protein
38 g kolhydrater
Instruktioner
- Skölj fisken noga, torka av den med papper och lägg den i en skål. Salta och pressa över citronjuicen, låt marinera 10 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala vitlök och schalottenlök, skär dem i grova bitar. Skala och grovskiva ingefäran. Skölj, kärna ur och grovskiva chilin.
Mixa vitlök, lök, ingefära, chili, nötter, vitpeppar, gurkmeja, salt och socker med en stavmixer eller matberedare.
Fräs kryddpasten i oljan 2 minuter.
Banka lite lätt på citrongräset, tillsätt det samt limeblad, kokosmjölk och vatten. Låt koka 5 minuter.
- Stek fisken frasig på medelvärme i oljan 5 minuter per sida. Lägg upp fisken på ett fat och häll över såsen.
- Servera med nykokt jasminris.
Publicerat den
10 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod fiskrätt! Jag har småbarn vilket gör det lite svårt med hel fisk så jag hade filéer istället. Min tjej på 4 år är väldigt petig i maten just nu och brukar mest äta pasta och ris men efter att ha smakat en liten bit fisk av denna tog hon självmant 2 ordentliga bitar extra. Alla andra gillade den också. Denna kommer jag absolut göra igen!
Vad roligt att höra :D