Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fisk pesamol

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pesamol är ett sätt att laga fisk i sås som kommer från västra Java. En helstekt fisk med en sås gul av gurkmeja och en härligt smakrik kryddpaste, som först får fräsa i lite olja. 584 kalorier per portion 34 g fett 31 g protein 38 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken noga, torka av den med papper och lägg den i en skål. Salta och pressa över citronjuicen, låt marinera 10 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala vitlök och schalottenlök, skär dem i grova bitar. Skala och grovskiva ingefäran. Skölj, kärna ur och grovskiva chilin. Mixa vitlök, lök, ingefära, chili, nötter, vitpeppar, gurkmeja, salt och socker med en stavmixer eller matberedare. Fräs kryddpasten i oljan 2 minuter. Banka lite lätt på citrongräset, tillsätt det samt limeblad, kokosmjölk och vatten. Låt koka 5 minuter.
  3. Stek fisken frasig på medelvärme i oljan 5 minuter per sida. Lägg upp fisken på ett fat och häll över såsen.
  4. Servera med nykokt jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • missQ 21 augusti 2015

    Supergod fiskrätt! Jag har småbarn vilket gör det lite svårt med hel fisk så jag hade filéer istället. Min tjej på 4 år är väldigt petig i maten just nu och brukar mest äta pasta och ris men efter att ha smakat en liten bit fisk av denna tog hon självmant 2 ordentliga bitar extra. Alla andra gillade den också. Denna kommer jag absolut göra igen!

  • Fin 21 augusti 2015

    Vad roligt att höra :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.