Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adéletårta

 
Skriv ut

Från en lärobok för elever i Ateneums i Stockholm 1914 kommer receptet till den här saftiga kaka prickig av blåbär

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker vitt och pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt kanel och den skållade och rivna bittermandeln. Rör ner äggulorna en i taget. Därefter tillsätts mjölet blandat med bakpulvret. Sist iröres de fem äggvitorna vispade till hård skum och blåbär. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grades ungsvärme i 40-50 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.