Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Æbleskiver (danska munkar) av jäsdeg

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Dansk klassiker. Namnet "æbleskiver" är numera lite missvisande eftersom man har gått ifrån den gamla traditionen att ha äpple i munkarna. Ger c:a 40 munkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak).
  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt (c:a 37 grader).
  3. Skira äggen. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Sikta ner mjölet och tillsätt mjölk-/smörblandningen i flera omgångar under omrörning.
  4. Vispa degen fluffig. Tillsätt citronskal, jäst och äggvitor under försiktig omrörning. Ställ degen svalt (inte kallt) att vila i 2 timmar.
  5. Fritera eller baka i munkpanna och lägg på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av. Varmhåll till serveringen. Rulla munkarna i strösocker strax innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gillsan 3 november 2009

    Supergott!!! En 5 till dig ha en bra dag:)

  • Mariakocken1 22 april 2010

    Gott! Gav en femma till dig! =)

  • isakssonvistrom 15 augusti 2010

    Har ett likadant recept som du o kan bara ge positiva ord. Dessa är supergoda!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.