Ädel kyckling

Servera som gryta med pressad potatis eller ris . Kan även göras tjockare och användas som sås till pasta eller i bakad potatis. Orginalreceptet är ett viktväktarrecept.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Ädel kyckling
Källa: Egen
Uppladdad av: Jessika
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g kycklingfilé tärnad
1/2 tsk olja
1 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 burk crème fraiche max 2 %
2 msk ädelost max 17 %
1 päron i tärningar
1/2 liten gul paprika
1/2 liten röd paprika
1/2 liten grön paprika
Salt
Ev . peppar

Betyg (5 röster)
Antal personer
2-3
Visningar:
5931
Sparat:
230

Gör så här

Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg.

Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter.

Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost. Tärna paprikan och lägg i. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. peppar.

Vill du använda kycklingsåsen i bakad potatis bör du utesluta vattnet och fintärna paprikan.

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader