Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera som gryta med pressad potatis eller ris . Kan även göras tjockare och användas som sås till pasta eller i bakad potatis. Orginalreceptet är ett viktväktarrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg.
  2. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter.
  3. Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost. Tärna paprikan och lägg i. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och ev. peppar.
  4. Vill du använda kycklingsåsen i bakad potatis bör du utesluta vattnet och fintärna paprikan.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • anluk 28 september 2008

    Du vet inte pointsvärdet?````

  • bjuranna 24 mars 2009

    Massor med goda smaker i den här rätten. Känns lyxig! Roade mig med att räkna ut pointsvärdet också. Jag tog bara 400 g kycklingfilé och räknade på tre portioner och då blir det 4 points/portion plus tillägg för ris eller potatis.

  • kalinis 27 januari 2010

    Kalasgott. Mina gäster gillade detta skarpt oxå :-)

  • helenmartensson 6 februari 2011

    Så himla gott!! Perfekt smakkombination! Mannen bara älskade det =))

  • mep 20 juli 2016

    Jättegott. Hade inte päron hemma, tog äpple. Det smakade bra. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.