Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostinbakad kycklingfilé med strimlade grönsaker och portvinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig och mycket god kycklingrätt som alltid uppskattats av gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna. Salta kycklingfiléerna runt om och stek dom i smör på medelstark värme ca 5 minuter på var sida, så att det får fin färg. Lägg dom åt sidan att svalna.
  2. Rör samman ädelosten och den finhackade vitlöken. Finstrimla purjolök, sockerärtor och champinjoner.
  3. Gör ett par snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ost och vitlök. Fördela resten av osten ovanpå.
  4. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Placera kycklingfiléerna mitt på smördegen, med ovansidan ner. Vik ihop smördegen ordentligt, vänd och lägg dem på en smörad plåt. pensla med uppvispat ägg.
  5. Lös buljongtärningen i vatten i en kastrull. Vispa i maizenamjölet, tillsätt sojan och låt sedan såsen sjuda några minuter utan lock under omrörning.
  6. Grädda kycklingknytena i mitten av ugnen ca 15 min tills smördegen har fått fin gyllenbrun färg.
  7. Smällt under tiden 1 msk av smöret i en stekpanna. Fräs först purjolöken 3-4 min under omrörning och gör sedan samma sak med sockerärtorna och svampen var för sig. Blanda samman purjolök, sockerärtor och svamp och håll blandningen varm på spisen.
  8. Häll portvinet i såsen och hetta upp den precis före servering.
  9. Fördela grönsakerna på tallrikarna och häll såsen över. Dela kycklingknytena på mitten och placera dem ovan på grönsakerna och servera direkt. Vill man kan man servera med en klyftpotatis till för att få det ännu matigare.
  10. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.