Jag gjorde små portionspajer och serverade som förrätt på påsk. Blir 16 små pajer eller en stór.
Instruktioner
- Pajdeg:
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost. Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar