Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostpaj med päron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Klassisk smakkombination! Perfekt för skaldjurskalaset eller på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet i övre delen av ugnen 10 min.
  5. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Fördela ädelost och päron i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mirja23 19 februari 2011

    gjorde den ikväll, blev jättegod! serverade med en sallad och creme fraiche!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.