Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostsås med sparris till pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket pluttrande i kastrullen men väl värt att vänta på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min. Häll av sparrisen i ett durkslag (spara 1 dl av kokvattnet) och spola den i kallt vatten.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt grädden. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt det sparade kokvattnet och sjud ytterligare ca 10 min. Drag kastrullen från värmen och tillsätt bitar av ost och sparris. Låt osten smälta. Salta och peppra. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Koka pastan enl anvisningen på förpackningen och blanda ner den i såsen. Strö över sparrisknopparna.
  3. Servera med parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.