Krämig pastasås med god stekt lax. Oslagbart. Enkelt och helt oemotståndligt. Det blir lätt för salt med ädelost, så salta inte, peppra måste man dock göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Sätt på en platta på högsta värme, och smula ner osten i hälften av grädden i en kastrull. När osten smält, sänk värmen och tillsätt resten av matlagningsgrädden. Låt småkoka.
- Tillsätt en buljongtärning och smaka av med vitpeppar.
- Koka upp vattnet till pastan i en stor rymlig kastrull.
- Lägg in laxen ( ja utan fett eller kryddor, lax är tillräckligt fet och mer smak behövs inte) i en ugnssäker form. Stek i ca 20 minuter.
- Koka pastan under tiden. Rör ner crème fraiche i såsen och rör om.
- Riv isär laxen, blanda pastan och såsen försiktigt. Strö över lax, ärtor och garnera med valnötter och gräslök. Smaklig måltid.
Publicerat den
5 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna maträtt verkar vara jättegod. Jag måste prova den. Tack för receptet.
Låter jättegott, blir kanske middag på fredag!
Jag har testat den och det var verkligen gott. Enkelt att göra. rekommenderas.
Jag har gjort det men istället för färsk lax använde jag varmrökt lax (hade lite bråttom). Det blev kanon gott! Kommer att rekommendera detta recept!
Supergott och enkelt. Jag bytte ärtorna mot vattenkastanj, det blev gott.
Tänker göra denna rätt idag. Har vissa funderingar om inte tiden i ugnen för laxen är för lång vid 275 graders ugnsvärme? Hälsningar inga17
Kanongott! Jag stekte även en purjolök i skivor och blandade i. Laxen stekte jag i stekpanna. Nästa gång provar jag med kycklingfilé, tror att det blir minst lika gott. Tack :-)