Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg Florentine

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Jag älskar äggfrukost... Ägg Florentine kan serveras som förrätt eller lunchrätt. En del vill ha den till frukost. Då räcker receptet till åtta personer. En bra idé är då att lägga spenat och ägg på en rostad brödskiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275° och grill.
  2. Rensa och skölj spenaten. Fräs den hackade löken i lite smör. Förväll spenaten i rikligt med kokande vatten. Krama ut vätskan och blanda ner spenaten i lökkastrullen. Smaka av med salt, peppar och ev lite riven muskotnöt.
  3. Ostsås: Fräs smör och mjöl, späd med mjölken och låt den sakta koka under omrörning ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i en äggula i sänder, därefter osten och grädden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pocherade ägg: Koka upp ättika och vatten i en djup kastrull. Sänk värmen. Knäck äggen, ett i sänder, i en kopp och låt dem sakta glida ner i det sjudande vattnet. Vitan ska sluta sig runt gulan. Låt äggen sjuda i 3 minuter. Ta upp äggen med hålslev och lägg i en skål med kallt, lätt saltat vatten.
  5. Fördela spenaten i ugnssäkra portionsformar. Lägg på ägget och häll över ostsåsen och gratinera under grillelementet tills den får en gyllene bubblande yta.
  6. Det också mycket gott och enkelt att servera spenat och ägg på en rostad brödskiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.