Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg i bröd - baconspecial

(1 kommentar)  
Ägg i bröd - baconspecial Ägg i bröd - baconspecial
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ägg i bröd gör jag ofta som frukost i en stekpanna. Här vidareutvecklade jag den till en god varm macka. Gick snabbt och lätt att lägga ihop och smakade ypperligt. Ett tips är att använda stora formbrödsskivor. Bröden på bilderna är den mindre modellen, och då ville baconrullarna gärna rulla av under gräddningen. Ni kan använda crabstick eller grillkorv till baconfyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut ett hål i mitten på formbrödet med ett nubbeglas eller dylikt, ca 3-4 cm. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och knäck 1 ägg på varje så gulan hamnar i hålet. Salta och peppra på ägget och lägg den urtagna brödrundeln som ett lock på hålet. Täck med ostskivor.
  2. Skär 2 ca 1 centimeter tjocka ringar av paprikan och dela dem på mitten. Lägg mitt på bröden över brödlocksupphöjningen. Linda in varje crabstick eller en halv grillkorv i 1 skiva bacon och lägg på varje sida om paprikan. Sätt in en fals över mitten i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anderstam 2 december 2012

    Har preciserat att det går att fylla baconet med antingen crabstick eller grill korv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.