Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg och laktosfria semlor(bullarna)

 
Skriv ut

Fyll dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sönder jästen. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Häll lite av det på jästen och rör om.
  2. Häll på resten av mjölken och margarinet. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
  3. Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält! Jäs degen i 30 minuter. Baka ut degen till lagom stora bullar.
  4. Låt dem jäsa i 30 minuter. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.