Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg royale med spenat och kallrökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten innebär lite pyssel, men det är det värt. Ett tips för att lyckas med att pochera ägget är att skapa en virvel i vattnet där ägget knäcks ner i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa saften från citronen så att du får ca 1 msk. Mixa citronsaften, äggulor, 1,5 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer i en liten bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle i ägguleblandningen samtidigt som du mixar med mixerstaven (tillsätt inte den mjölkiga bottensatsen i botten av kastrullen). Krydda hollandaisesåsen med 1 krm salt. Koka upp 2 liter vatten med ättika och 1 tsk salt i en stekpanna med höga kanter. Knäck ett ägg i taget och låt det glida ner i det sjudande vattnet. Låt äggen långsamt stelna i vattnet, ca 3 minuter och fös försiktigt ihop vitan, så att de inte förlorar formen. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av på en handduk. Halvera bröden och stek dem på medelhög värme i 1 msk smör i 1 minut/sida. Lägg upp på varsin tallrik.
  3. Lägg spenat i pannan och stek i 3 minuter. Fördela spenaten och lax på bröden. Toppa med ett pocherat ägg och en klick hollandaisesås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.