Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggakaka med paprika och krispig skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här doftar den skånska omeletten av provence.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa till en jämn smet. Lägg skinkan på en bakpappersklädd plåt och tillaga mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Låt paprikan rinna av och skär den i bitar. Fräs paprikan i 1½ msk smör i en stekpanna, ca 26 cm i diameter. Häll i äggsmeten och basilikan. Sänk värmen och stick under det att äggsmeten stelnar här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner.
  4. Den är färdig när all äggsmet har stelnat. Servera äggakakan med skinkan och tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.