Detta är ett recept jag fick av barnens dagmamma för många år sen(barnen är nu mera vuxna)
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Kanongott bröd! Min flicka sitter just nu och frågar efter mer =0}!! Jag gjorde det som bröd men nu ska jag göra en sats till och göra det som bullar också för detta var jättegott och enkelt att göra! Tusen tack för receptet!!! Kram Yvonne
Vad roligt att jag hittade detta recept, har haft ett recept som också hette äggbröd men det har varit borta i ca 2 år
De blev jättegoda Jag bakade 20 frallor av degen
Hade i linfrön och kruskakli också. Blev jättegoda bröd!
Gott bröd! Hade i lite vetegroddar också för att det skulle bli lite nyttigare, och ge mer mättnad. Bakade i långpanna och strödde vallmofrön över. Så smidigt och enkelt. Rekommenderas verkligen om man har lite ont om tid, men ändå vill ha ett gott bröd.
På 60-talet jobbade jag på ett förlag på Kungsgatan 17 i Stockholm. Alldeles i närheten fanns då Konditoriet OGO. Där sålde man sina äggbröd och wienerbröd plus allt annat respektabla konditorier hade på den tiden. Till eftermiddagskaffet skulle det vara wienerbröd från OGO, sådana där som såg ut som åttor med vaniljkräm i cirklarna. De var suveräna - liksom deras äggbröd. Sedan dess har det mesta lagts ned pga kulturutarmningen. Det är sorgligt. Ändå envisas de styrande med att det är utveckling.