Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägglikörsmarsipan

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ägglikör och marsipan, det kan inte bli annat än gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör nougatinen först: Smält sockret i en kastrull till en gyllenbrun smet och tillsätt sedan smör och mandel. Rör ihop, slå ut på papper och låt kallna. Hacka nougatinen till småbitar.
  2. Gör sedan marsipanen: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med mandelmassan och ägglikören. Rör till en slät massa och lägg i en sprits eller en plastpåse med avklippt hörn. Spritsa upp stänger på ett bakplåtspapper och skär dem i lagom längder.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Doppa stängerna i den smälta chokladen och rulla sedan i nougatinen.

Liknande recept

1 h 10 min
25-30

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.