Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Äggpaj/gratäng med ta-vad-du-har-hemma-ingredienser. Matpaj på äggstanning helst med potatis som gör det mer som en gratäng, och så tar man vad man har hemma! (Enklare än vad det låter)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Förbered med att skala potatisen och skär i skivor, ca ½ cm tjocka. Hacka gullöken enligt tycke. Sätt vatten med salt i på spisplattan, i kastrull med lock. Lägg potatisen i vattnet ca 5 bubblande minuter, tills den är böjbar men inte helt mjuk. Samtidigt ska en stekpanna hettas upp och baconen klippas i bitar. Lägg i gullöken i stekpannan.
  3. Blanda ner ägg, Oatly, smulad buljongtärning, svartpeppar och pressade vitlöksklyftor i en bunke. Vispa runt när det finns tid.
  4. Häll över bacon och lök till en ugnsform innan stekfettet stekts bort. Lägg över potatisskivorna så jämnt som möjligt. Häll över äggblandningen. Låt stå i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
  5. Under tiden; riv osten om den inte är färdigriven. När minuterna gått ta ut formen och strö över osten. In i ugnen igen ca 10 minuter.
  6. Ingredienserna kan bytas ut efter vad man tycker om eller har hemma. Till exempel kan man lägga i mindre bitar fryst broccoli i formen innan man häller på äggstanningen. Kryddan kan ersättas med pizzakrydda eller grillkrydda. Kyckling, sojaprotein eller grönsaker kan vara innehållet. Potatisen gör pajen lite mer som en gratäng och det smakar mer intressant enligt mig.
  7. P.S. Oatly iMat ersätter mjölk/grädde, jag använder det som ersättning i allt där det behövs. Det håller mycket längre, flera månader så att man kan ha det hemma utan att stressa över att använda det med en gång. Det är veganskt och nyttigt, inte alls så fet som vanlig matlagningsgrädde t.ex. och jag använder helst vegetariska/veganska ingredienser om det ändå blir lika bra och inte kostar skjortan.

Kommentarer (1)

  • tintinmattsson 24 januari 2012

    Förbannat, potatisen blir ju aldrig mjuk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.