Bigos finns i många olika regionala, lokala varianter och antal recept kan vara oändligt. Det finns dock två principer: -ju fler köttsorter (nöt-, fläsk-, kalvkött, kyckling mm) och varianter av korv och pålägg man använder desto godare smakar den färdiglagade rätten. Ju längre man kokar bigos desto godare smakar den. (koka rätten varje dag 30 minuter eller 1 tim. och tillsätt en ny sort kött eller pålägg varje dag). Att hälla i lite röd vin höjer smaken ytterligare. Man kan laga bigos enbart med surkålen. Den godaste bigosen lagar du om du använder hemgjord surkål.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
En sådan variant av bigos brukar jag laga hemma. Min sambo älskar polsk bigos.
Jag älskar polsk mat! Detta blev super! Spara inte på kött och korv.
Jag brukar använda blötlägnnigsvatten av svamp i stället för bara vatten.