Denna soppan är dundergod. Räkor är också gott att ha i.
Instruktioner
- Tärna morötterna, hacka löken grovt och skär purjolöken i ringar.
- Koka grönsakerna i fiskbuljongen så att de blir nästan mjuka. Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och fiskbuljong.
- Häll över alla grönsakerna i soppan. Dela fisken i bitar som du lägger ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan tills den är genomkokt.
- Vispa ner gräddfilen/crème fraichen i soppan.
Låt soppan koka upp och servera den med finklippt gräslök på toppen.
- Obs! i originalreceptet står det 1 dl fiskbuljong, men jag tycker att det är väldigt lite till 4 pers så jag tar 8 dl.
Publicerat den
19 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastisk god fisksoppa..ska göras flera gånger
SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOTT! Och lätt att göra. Båda barnen åt med god aptit och 7åringen ville ha resterna dagen efter. (Blandade även i överblivet ris för mättnadens och åtgångens skull). Görs fler gånger.
Detta måste vara den bästa fisksoppan jag någonsin ätit, och det säger mycket eftersom jag är helt fisk-galen!
Mycket god fisksoppa som även våra barn åt med glädje!