Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg i rödvin

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En rätt för lite festligare tillfällen. Här gjord på älg men det går lika bra med nötkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek köttskivorna i olja och margarin i het stekpanna. Ska inte bli genomstekt utan bara få fin stekyta.
  3. Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten. Sila av skyn o häll ner i kastrull. Tillsätt creme fraiche, mjölk och rödvin. Vispa ner idealmjölet. Tillsätt honung och oxfond samt vitlökspulver. Salta och peppra. Häll därefter ner champinjonerna. Smaka av...
  4. Lägg alla köttskivorna i en ugnsfast form, gärna en med lock till. Häll över såsen så allt kött blir täckt. Ställ in i ugnen i minst 1 timme. Ju längre köttet får stå i ugnen desto mörare och godare blir det.
  5. Servera med klyft potatis, hasselbackspotatis eller ris. En god sallad gör sig också bra till rätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.