- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En rätt för lite festligare tillfällen. Här gjord på älg men det går lika bra med nötkött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek köttskivorna i olja och margarin i het stekpanna. Ska inte bli genomstekt utan bara få fin stekyta.
- Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten. Sila av skyn o häll ner i kastrull.
Tillsätt creme fraiche, mjölk och rödvin. Vispa ner idealmjölet.
Tillsätt honung och oxfond samt vitlökspulver. Salta och peppra.
Häll därefter ner champinjonerna.
Smaka av...
- Lägg alla köttskivorna i en ugnsfast form, gärna en med lock till. Häll över såsen så allt kött blir täckt.
Ställ in i ugnen i minst 1 timme. Ju längre köttet får stå i ugnen desto mörare och godare blir det.
- Servera med klyft potatis, hasselbackspotatis eller ris. En god sallad gör sig också bra till rätten.
Publicerat den
2 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar