Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbergare med smörstekt svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En maträtt som ligger i tiden nu..

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas. Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smöret och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i schalottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar. Stek biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.