Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med fyllning

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakrika biffar gjord på Västerbottensost och med färskostsfyllning. Serveras med potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 175-200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Gör lagom stora plättar i handen lägg fyllningen i mitten och forma försiktigt biffarna. Lägg gärna de klara biffarna på ett fat med lite vatten, så de inte fastnar.
  3. Värm pannan med mycket smör. Stek biffarna ca två minuter på var sida så de får en fin yta. Lägg biffarna i en ugnssäker form, ännu en gång med lite vatten. När alla biffarna är stekta, sätt in formen i ugnen tills det är tid att servera. Sätt gärna folie över om de får stå längre än fem minuter.
  4. Servera helst med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.