Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med messmörsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är min familjs favoriträtt som jag gör. Det är hur goda som helst. För er som inte gillar messmör tycker jag ni ska prova det ändå för det smakar inte så jätte mycket messmör:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbröd, grädde och kalvfond i en bunke och rör om. Låt svälla 5 minuter. Tillsätt älgfärs, lök, bacon, ägg, salt och svartpeppar. Arbeta ihop till en smidig färs.
  2. Forma färsen till biffar och lägg på ett smörpapper. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme, cirka fyra minuter per sida. Lägg över på ett serveringsfat och håll varmt.
  3. Skölj ur pannan med vatten och kalvfond. sila ner skyn i en kastrull.
  4. Tillsätt crème fraiche och messmör i skyn och koka upp under vispning. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med kokt potatis och smörstekta kantareller om man gillar det.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Henkeboy77 11 september 2012

    Super gott det är en av det godaste jag har ätit!!

  • Kullan-65 29 september 2013

    Jätte goda biffar. Hade kantarellerna i såsen. Eftersom jag inte hade creamfraich hemma så redde av såsen med vetemjöl och matlagningsgrädde, förutom steksky och messmör. Åt med potatismos och svartvinbärsgele'. Blev succe' hos familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.