Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med mörk viltsky

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig biff med smak av vilt. God och enkel att göra. Servera med en svamprisotto och det blir en riktig festmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färserna med ägg, finhackad lök, pressad vitlök, senap, hackad timjan, fond samt salt och peppar.
  2. Forma 4 eller 8 lite knubbiga biffar och stek dem i hälften smör, hälften rapsolja i en stekpanna på medelvärme.
  3. Stektiden är knappt 10 minuter och du bör vända biffarna 3-4 gånger under stektiden.
  4. Viltskyn: Koka upp vatten, rödvinsvinäger, viltfond, svartvinbärssaft och soja i en kastrull. red med majsmjöl till en simmigkonsistens och sjud under lock i 5 minuter.
  5. Lägg upp biffarna på tallrikar tillsammans med en svamprisotto (se annat recept), häll över lite av viltsyn och servera resten i en kanna bredvid. Bjud en grönsallad till.
  6. Bon apetitë!
  7. Tips! Jag hade ingen älgfärs utan tog hjortfärs och blandade inte den med fläskfärs och det blev supergott det med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.