Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärslimpa med trattkantareller

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Överraskande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Ansa och dela svampen i större bitar. Hacka den gula löken mycket fint. Smörstek svamp och lök i medelvarm panna. 2. Blanda samman ströbröd, ägg och porteröl. Låt blandningen svälla en stund. Vid behov tillsätt mer öl. Smeten ska vara ganska lös. 3. Arbeta ned älg- och fläskfärserna. Knäck i två ägg och krydda med pressad vitlök, senap, timjan, salt och vitpeppar. Forma färsen till en limpa på ugnssäkert fat. Klicka på lite smör och stek färslimpan 45 minuter i 225 graders ugn. 4. Koka en ljus viltsås, se nedan. Bjud köttfärslimpan med kokt potatis och varma grönsaker, t ex broccoli, bönor eller späda morötter.
  2. Såsen: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt fond, messmör och gelé. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock. i minst 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tommygranstrom 30 september 2010

    Hej Lena lagadeditt recept i fredags och det blev en succe hemma. Jättegott

  • Torgra32 16 juni 2011

    Var kommer löken och svampen in då? I själva köttfärslimpan eller som tillbehör?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.