1. Ansa och dela svampen i större bitar. Hacka den gula löken mycket fint. Smörstek svamp och lök i medelvarm panna.
2. Blanda samman ströbröd, ägg och porteröl. Låt blandningen svälla en stund. Vid behov tillsätt mer öl. Smeten ska vara ganska lös.
3. Arbeta ned älg- och fläskfärserna. Knäck i två ägg och krydda med pressad vitlök, senap, timjan, salt och vitpeppar. Forma färsen till en limpa på ugnssäkert fat. Klicka på lite smör och stek färslimpan 45 minuter i 225 graders ugn.
4. Koka en ljus viltsås, se nedan. Bjud köttfärslimpan med kokt potatis och varma grönsaker, t ex broccoli, bönor eller späda morötter.
Såsen:
Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt fond, messmör och gelé. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock. i minst 5 minuter.
Hej Lena lagadeditt recept i fredags och det blev en succe hemma. Jättegott
Var kommer löken och svampen in då? I själva köttfärslimpan eller som tillbehör?