Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfilé med bacon

(2 kommentarer)  
Älgfilé med bacon Älgfilé med bacon
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till älgfilén är det gott med murkelsås och palsternacksgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten. Fäst ihop med tandpetare. Bryn köttet på alla sidor i smör i en het stekpanna. Flytta över biffarna till en ugnssäker form och stick in en stektermometer i en av biffarna. Sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen visar 58 grader för rosa kött och 60-65 grader för mer genomstekt kött. Ta bort tandpetarna och servera gärna biffarna med murkelsås (receptet finns inlagt här i Matklubben) och en god palsternacksgratäng t.ex.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammsen57 24 juli 2009

    Helt makalöst gott! Min dotter gjorde en vanlig potatisgratäng (reseptet finns här på matklubben) och sallad till detta recept när hennes bror fyllde år. Super gott :D

  • mh72 4 december 2010

    Jättegott! Bakad potatismed baconröra till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.