Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med curry och banan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den starka smaken i älgkött och curry tillsammans med den söta, milda smaken på bananerna är en perfekt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i tärningar, 2-3 cm stora. Bryn köttbitarna i fett i medelvarm stekgryta/stekpanna tills de har fått lite stekyta. Krydda med salt och vitpeppar. Späd med vatten, så att det knappt täcker köttet. Om det behövs, flytta över till en kastrull med lock. Koka under lock på svag värme till dess att köttet är mört. Stektiden kan variera beroende på köttets kvalité, men räkna med minst 45 minuter. Späd med mer vatten varje gång det börjar bli torrt, men inte mer än att det knappt täcker köttet. Finhacka löken. Värm fett, tillsätt curry och fräs löken på svag värme. Häll i grädden och låt småkoka en stund, så att det tjocknar lite. Blanda kött och gräddblandning när köttet är färdigt. Skär bananerna i bitar och lägg i grytan. Värm ytterligare 5 minuter. Gott att servera med ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.