Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med kanel och stjärnanis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustiga höstsmaker när de är som bäst. Med kanel och stjärnanis får grytan en läcker twist.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Skär svampen i klyftor. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Låt vitlök, lök, morötter och svamp bryna med mot slutet.
  2. Tillsätt buljong, lagerblad, kanelstång och stjärnanis. Låt koka ca 45 minuter. Tillsätt svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka upp. Garnera grytan med bladpersilja.
  3. Servera grytan med créme fraiche och kokt mandelpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.