Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med lingon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god gryta som är ännu godare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kötttärningarna i hälften av smöret. Salta och peppra och lägg över i en gryta. Fräs ur pannan med 1dl vatten och häll skyn över köttet.
  2. Stek svampen och löken i resten av smöret. Lägg över i grytan och fräs ur pannan med vatten.
  3. Lägg i löken och rotfrukterna, slå på rödvinet, smula i buljongtärningen och enbären.
  4. Låt allt puttra tills köttet känns alldeles mört. Rör till sist i creme fraichen och lingonen.
  5. Smaka av med salt och peppar om så behövs. Strö på persiljan och servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • renta 10 november 2009

    Gjorde denna UNDERBARA äggryta till Farsdag. Den blev succé. Var suveränt gott. Tack tack för receptet. // Renta =o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.