Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med smörfräst svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Grytbitar av älg hittar vi på hösten i köttdiskarna i alla välsorterade butiker. Passa på och laga en mustig gryta och servera med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna lök och morötter grovt. Skär köttet i stora tärningar. Bryn smöret i en rejäl stekpanna och stek köttet så det får en ordentlig stekyta. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg i lök och morötter och låt dem bryna med i pannan. Pudra över vetemjöl, rör om och bryn ytterligare någon minut.
  3. Koka ur pannan med vatten och vinäger. Häll sedan över kött, grönsaker och sky i en kastrull eller gryta. Tillsätt lagerblad, enbär, timjan, svartvinbärsgelé och söndersmulad buljongtärning.
  4. Späd med så mycket vatten att det nästan täcker köttet och sjud på låg värme i 1 1/2 timme.
  5. Skala och hacka schalottenlöken. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret. Fräs en stund och tillsätt den hackade löken.
  6. Fräs alltihop till vacker färg. Tillsätt grädde i grytan och koka den utan lock tills konsistensen är lagom tjock. Kontrollera om det behövs mera salt och peppar och eventuellt lite mer vinäger.
  7. Servera svampen till grytan samt kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.