- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Grytbitar av älg hittar vi på hösten i köttdiskarna i alla välsorterade butiker. Passa på och laga en mustig gryta och servera med svamp.
Instruktioner
- Skala och tärna lök och morötter grovt. Skär köttet i stora tärningar. Bryn smöret i en rejäl stekpanna och stek köttet så det får en ordentlig stekyta. Krydda med salt och peppar.
- Lägg i lök och morötter och låt dem bryna med i pannan. Pudra över vetemjöl, rör om och bryn ytterligare någon minut.
- Koka ur pannan med vatten och vinäger. Häll sedan över kött, grönsaker och sky i en kastrull eller gryta. Tillsätt lagerblad, enbär, timjan, svartvinbärsgelé och söndersmulad buljongtärning.
- Späd med så mycket vatten att det nästan täcker köttet och sjud på låg värme i 1 1/2 timme.
- Skala och hacka schalottenlöken. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret. Fräs en stund och tillsätt den hackade löken.
- Fräs alltihop till vacker färg. Tillsätt grädde i grytan och koka den utan lock tills konsistensen är lagom tjock. Kontrollera om det behövs mera salt och peppar och eventuellt lite mer vinäger.
- Servera svampen till grytan samt kokt potatis.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar